Norsk Bobil og Caravan Club avd. Steinkjer og omegn, Stiftet 12. juni 1979.

NBCC er oppdelt i forskjellige Regioner, avd. Steinkjer og omegn ligger under Region 5 Trøndelag, som omfatter avd. Oppdal og omegn, avd. Røros og omegn, avd. Trondheim, avd. Steinkjer og omegn og avd. Namdalen.

Det arrangeres lokale treff der vi legger vekt på sosiale aktiviteter som f.eks "uhøytidelige" sammenkomster og "mesterskap" i f.eks hesteskokasting. Men mest legges det vekt på at vi skal få ha det trivelig og avslappende på treff. På treffene legges opp til at både barn og voksne skal ha det bra sammen.

Vi har tidliger arrangert kontrollkveld på Steinkjer Trafikkstasjon og håper at vi får dette til i år. Dette for at alle skal få muligheten til å få sjekket vogn eller bobil før ferieturen. En slik kontroll omfatter teknisk kontroll av vogna f.eks lys, bremser, gassanlegg. De som evt. får en mangellapp velger selv om de vil utbedre vogna etterpå, men klubben oppfordrer alle til å ordne vogna slik at sikkerheten opprettholdes, og at hver enkelt får en best mulig tur med sin campingvogn/ bobil.

NBCC avd. Steinkjer og omegn har også egne teknisk kontaktpersoner, der man kan få mange nyttige tips om hvordan man skal behandle sin campingvogn/ bobil.

Hvert år arrangeres øvelseskjøring og de som ønsker det kan ta ferdighetsmerket, som deles opp i bronse, sølv, og gull etter hvor mange ganger man klarer kravene.

Vi arrangerer også kjørekurs for campingvogn, med avdelingens egen øvelsesvogn. Dette er et kurs som er oppdelt i 2 deler.

  • Del 1: Teoretisk – lærer bl.a. om lasting og vognas måte å reagere i gitte situasjoner.
  • Del 2: Praktisk – kjøring etter landevei og noe praktiske ryggeteknikker.

Vår avdeling jobber kontinuerlig med å få til best mulige avtaler når det gjelder gass, drivstoff samt en del annet utstyr en har bruk for når en er ute med campingvogn eller bobil.

Hvert år arrangeres det også Nordisk Caravan Treff (NCT) i juli måned. Dette er et treff som arrangeres hvert 4. år av landene, Norge, Sverige, Danmark og Finland. Disse arrangementene samler ca. 500 - 1000 caravanister fra onsdag til søndag, for å ha det sosialt og få muligheten til å treffe andre som har samme interesse som seg selv.